Zaltbommel – Kerkplein 16

Koopwoning Huurwoning

Vraagprijs: € 1.550.000,- k.k.
Soort object: villa
Perceel opp.: 2.837 m2
Woon opp.: 332 m2
Aantal kamers: 6
Aantal slaapkamers: 3

In de historische binnenstad van Zaltbommel is de rijksmonumentale stadsvilla, genaamd “Het Gouverneurshuijs” gelegen. Deze zeer uniek gelegen villa is omstreeks 1550 gebouwd en is de afgelopen jaren uitgebreid, uitstekend onderhouden en gemoderniseerd.
In 2010 is een start gemaakt aan de uitbreiding, waarbij behoud van het monumentale karakter centraal stond. Het resultaat is een extra en bovenal riante, rustgevende woonkamer met houtkachel, waarbij natuurlijke lichtinval opvallend is. De totale grondoppervlakte van het gehele perceel is ruim 3.300 m2.

De schuur/garage staat in de meest noordelijke hoek van het perceel tegen de stadsmuur. Het gebouw heeft een loopdeur en een garagedeur. De oppervlakte bedraagt ca. 54 m². Voor de garage ligt een ruime parkeerplaats met een dubbel hek naar het Kerkplein.

Tegen de stadsmuur en tegenover de garage is een praktisch afdak gebouwd ten behoeve van haardhout, tuingereedschap enzovoorts. Deze ruimte is ook uitstekend geschikt voor gebruik als carport voor meerdere auto’s en beschikt over een oplaadpunt ten behoeve van hybride/elektrische auto.

De stadsvilla is omringd door een prachtig onderhouden stadstuin en is in het bezit van een atelier/ gastenverblijf. Het atelier/ gastenverblijf is in de westhoek van de stadstuin gelegen en heeft een oppervlakte van 33 m2. Deze statige stadsvilla is gelegen op een markante locatie nabij de Sint- Maartenskerk.

In de nabije omgeving bevindt zich de historische binnenstad van Zaltbommel met tal van winkels, restaurants en terrasjes deze zijn binnen enkele minuten bereikbaar op loopafstand of fietsafstand. Zaltbommel is centraal gelegen en heeft een goede verbinding middels de autosnelweg A2 en het NS station.

Indeling luidt als volgt: het door een uitgestrekte tuin omgeven pand bestaat uit de benedenverdieping en twee bovenverdiepingen. De stadstuin wordt van het Kerkplein gescheiden door een langgerekte muur, waarin een bakstenen poortje met Dorische pilasters en houten hoofdgestel, eerste helft 19e eeuw. Aan de voorzijde van de woning bevindt zich een prachtig voorportaal met hal, met een directe aansluiting van de gang waarin onder andere de garderobe en het toilet zich bevinden. Onder de hal bevindt zich de kelder met verbonden gewelven, met stahoogte. De hal geeft entree tot de royale woonkamer, de woonkeuken, de werkkamer, de omvangrijke zitkamer en de prachtige authentieke serre. Tevens zijn de werkkamer en de sierlijke keuken te betreden via de serre.
Recent heeft er een uitbreiding plaatsgevonden aan de achterzijde van de woning dat grenst aan de hal. Momenteel wordt deze uitbreiding, die zorgt voor een schakel tussen oud en nieuw, gebruikt als zitkamer en slaapkamer. Aan deze slaapkamer is een badkamer gelegen en de C.v.-ruimte.
De overloop van de eerste verdieping is betreden via de trap gelegen in de woonkamer van de woning. Een overloop met moderne badkamer en twee slaapkamers. De tweede verdieping is een grote open zolderruimte met extra slaapgelegenheid.

Adres
Straatnaam: Kerkplein
Huisnummer: 16
Postcode: 5301 EK
Woonplaats: ZALTBOMMEL
Land: NL
Overige
Aanvaarding in overleg
Object aanmelding In verkoop/verhuur genomen
Datum invoer 22 september 2017
Status beschikbaarheid Verhuurd
Bouwvorm bestaande bouw
Bestemming
Huidig gebruik: Woonruimte
Huidige bestemming: Woonruimte
Permanente bewoning: Ja
Recreatiewoning: Nee
Maten en ligging
Liggingen: aan park
Inhoud: 1.690 m3
Gebruiksoppervlakte woonfunctie: 332 m2
Gebruiksoppervlakte overige functies: 67 m2
Perceel oppervlakte: 2.837 m2
Bouwjaar
In aanbouw: Ja
Onderhoud
Binnen: goed
Buiten: goed
Diversen
Isolatievormen: dakisolatie, muurisolatie, gedeeltelijk dubbel glas
Dak: pannen
Installatie
Soorten verwarming: c.v.-ketel
Soorten warm water: c.v.-ketel
Tuin
Tuintypen: tuin rondom
Garage
Soorten: vrijstaand steen, carport
Voorzieningen: voorzien van elektra
Capaciteit: 2
Woonhuis
Soort woning: villa
Type woning: vrijstaande woning
Kwaliteit woning: luxe
Verdiepingen
Aantal: 3
Aantal kamers: 6
Aantal slaap kamers: 3